Vi ♥️ glade kunder ⭐⭐⭐⭐⭐ | Ring 30 50 60 90 Kontakt os

KLARGØRING

Klargøring er i gang

Om vinteren sejler vores skibe ikke for sejl, men I må endelig ikke tro, det er en stille tid. Næ, næ – det er nu al vedligehold og restaurering foregår.

I vinteroplæg arbejdes der under “husene” af teltdug og til foråret i april skal alle tre skonnerter på værft til det årlige værftsophold med efterfølgende syn af Søfartsstyrelsen, som er alles garanti for den optimale sikkerhed om bord.

Riggen gåes efter

På skonnerterne skal riggen gåes efter og rundholter, topstænger og master skal lakeres. Lanterner, lanternekasser og mastefødder skal også efterses. Og faktisk skal alle flader lakeres!

På Skonnerten Halmø er rufkanterne blev slebet helt ned i efteråret og snart begynder arbejdet med de mange, mange gange lak, så resultatet bliver flot og langtidsholdbart. 

Det årlige værftsophold

Alle tre skonnerter skal under værftsopholdet gåes efter i kalfatringen i undervandsskroget, fribordet slibes og males.

Skonnerten Mira er på værft i Gilleleje fra den 14.-17. april 2020. Lilla Dan er på værft i Svendborg hos Ring Andersen i hele april og dokning fra den 1. -17. april. Skonnerten Halmø har bundsyn den 15. april og på bedding fra den 6.-21. april også i Svendborg. Her har du mulighed for at se skibene på land og det arbejde, der pågår med slibning og maling af kølen og den del af skroget, der ligger under vandlinien, når skibene er i vandet. Bundmaling er sikker hvert år!

Efter værftsophold i april er alle tre skonnerter klar til den årlige gennemgang med klasseselskab og syn af Søfartsstyrelsen, så vi igen i år kan byde nye og velkendte velkomne om bord til fantastiske sejloplevelser i sejlsæsonen med godkendte sejlskibe.

Nyhedsbrev udsendt 30.1.2020.