Vi ♥️ glade kunder ⭐⭐⭐⭐⭐ | Ring 30 50 60 90 Kontakt os

Skonnerten Lilla Dan

For English please click Schooner Lilla Dan

Lilla Dan er skibstypen tomastet topsejl skonnert bygget på Ring Andersens Træskibsværft i Svendborg i 1951

Det er det største og nyeste af træskibene i De Forenede Sejlskibe. Der er en professionel besætning på fire erfarne søfolk. Læs også om

• Lilla Dan’s historie
Kaptajn Jesper Hjorth Johansen, der bl.a. fortæller om sikkerheden om bord.

Hvor mange kan der være om bord på Lilla Dan?

Skonnerten Lilla Dan må tage imod 12-90 gæster ad gangen afhængig af, om vi skal overnatte eller blot holde reception langs kajen. Ud over besætningen på fire personer kan vi være:

• 90 gæster til reception, når vi ligger langs kaj
• 40 gæster på en dagtur til søs. Med god vilje kan alle 40 sidde ved opdækket bord i banjen
• 12-16 overnattende gæster

Lilla Dans indretning

Gæster overnatter i faste køjer på banjen, der er et fælles sove- og spiserum for gæsterne. Til hver køje er der et skab, og man vænner sig hurtigt til at skabe et privat rum omkring sig og respektere de andres private sfære.

Banjen giver en god udnyttelse af pladsen om bord, så der kan være mange til bords ad gangen. Besætningen har separat kahyt.

Ved særlige anledninger kan kaptajnens salon inddrages til et mødelokale for 4-5 stykker. Der er kabys, toiletter og et baderum på dækket.

Det er muligt at spænde solsejl ud over agterdækket, hvor der er plads til 40 mennesker, der således kan stå ude i nogenlunde tørvejr – selv under sejlads.

En topsejlskonnert adskiller sig fra andre skonnerter ved sine topsejl. Topsejlene sidder ovenover de gaffelriggede sejl, der bliver syet hos Sejlmager Hansens Eftf. Der er flere spændende udfordringer ved at sætte et råsejl, da det kræver mandskab i riggen. Alle – både gæster og besætning – bruger sikkerhedsline, når de går i riggen.

Har du lyst til at kigge om bord? Via dette link har du mulighed for at bevæge dig rundt på hele dækket og ned om læ og se indretningen: Kig om bord

FAKTA

Længde (inkl. bovspryd): 34,10 m
Længde (i vandlinie): 25,00 m
Bredde: 6,20 m
Dybgang: 2,35 m
Brutto tonnage: 100,20 bt
Netto tonnage: 30,00 nt
Sejlareal: 280/460 m2
Rigning: Topsejlskonnert
Marchfart: 6 knob
Hovedmaskinen: Alpha Diesel 342V, 90 HK
Strømspænding: 400/240 Volt / 50Hz
Batteribank: 800 Ah
Navigationsudstyr: Søkortplotter, radar, ekkolod, sideskanner, GPS og AIS
Radioudstyr: VHF
Kaldesignal: OXTA 2
Mobiltelefon: (+45) 23 38 14 85
Hjemsted: Svendborg
Reg. nr.: V8
Ejer: Rederiet J. Lauritzen A/S

Sikkerhed om bord

Alle vore skibe bliver årligt godkendt til erhvervsmæssig passagerfart af Søfartsstyrelsen og er således godkendt efter samme regler som f.eks. Oslo-færgen. Om bord findes Certifikatmappe med 20 certifikater, der dækker skib og besætnings-godkendelse af f.eks. brand, røg, helbredsundersøgelse, sygdomsbehandler etc. Alle certifikater er krav, der hører ind under ISM-certificering (International Safety Management) og IMO (International Maritime Organization) og er langt strengere krav, end det man møder på land. I er naturligvis velkomne til at få kopi af de certifikater, I måtte ønske. Lad os vide hvis I har brug for uddybende informationer.

SIKKERHEDS FAKTA

• P&I
• ISM
• IMO
• Lovpligtigt sikkerhedsudstyr
• Kaptajn har skibsførereksamen
• Syn hvert år
• Søfartsstyrelsens godkendelse til sejlads med passagerer: Fartstilladelse