Vinter er lig med klargøring

Om vinteren sejler vores skibe ikke for sejl, men I må endelig ikke tro det er en stille tid. Næ – det er nu al vedligehold og restaurering foregår, så vi kan byde jer velkomne om bord på smukke skonnerterne til sejlsæsonen – igen i år 2012.

For eksempel er al maling af Mira brændt af og hun ligner ikke den stolte, sorte skonnert værdig til at blive kaldt Nyhavns Dame. Men det bliver hun! Denne vinter skulle malingen helt i bund, så hun kan kittes op og males igen og vi kan genkende vores dame.

Det årlige værftsophold
Ligesom Mira skal Halmø og Lilla Dan på det årlige værftophold, hvor skonnerterne gåes efter i kalfatringen i undervandsskroget, fribordet slibes og males.

Ror og skrueaksel afmonteres og lejerudmåler udmåles og al vedligehold gennemgåes med klasseselskab og godkendes af Søfartsstyrelsen.

Stævnen skal udskiftes
I år skal Lilla Dan have udskiftet stævnen og står overfor ca. 6 ugers værftsophold fra medio marts til ultimo april ved Ring-Andersens Træskibsværft.

Det betyder at bovsprydet og alle forgrejerene skal afmonteres, plankerne frigøres fra stævn til omkring vandlinien, ny halv forstævn skares sammen med den gamle forstævn, barduner for og agterhaler med bovspryd genmonteres over den ny forstævn.

Desuden skal bagbord barholtsrang skiftes i ca. halv længde og ca. 20 m planke under vandet.

Er du interesseret kan arbejdet følges på:
https://www.facebook.com/#!/lilla.dan

Vinder af konkurrencen “Vind en bog”
Vi har sagt tillykke til Sanne Schleyer, der blev vinder af Limfjorden I & II med det korrekte svar:

At skeje ud = X : Arbejdet stoppes, og man har fri.

I næste nyhedsbrev udskriver vi en konkurrence om en sejltur for 2 personer.