Togtbrochure 2017

Vær klar ved tasterne kl. 00.00 onsdag den 1. februar 2017, hvis du vil sikre dig plads om bord på et af togterne.

Det gælder nemlig om at sikre sig en køje om bord. Især Limfjorden Rundt er meget efterspurgt, så der er udsolgt på kort tid! Til RumRegatta og Fyn Rundt oplever vi også, at køjerne bliver udsolgt særdeles hurtigt. De øvrige togter er beskrevet i Togtbrochuren 2017 og bliver skønne togter til den norske skærgård med havneanløb i Oslo og over den svenske skærgård med besøg i Uddevalla.

Send en mail til info@deforenedesejlskibe.dk når du ved hvilket togt du ønsker at deltage på. Men vent til midnat – tilmelding til togterne gælder fra kl. 00.00 – tager man chancen og sender kl. 23.59 den 31.1.2017 står man ikke øverst på “først til mølle”-listen. Vi skal nok fortælle dig så hurtigt som muligt, som vi kommer igennem bestillingerne, om du er blandt de heldige, der får en køje.

Knofedt, bedding, kalfatring, bej, maling og lak skal der til…

Mens skibene ligger i vinteroplæg arbejdes der under “husene” af teltdug og til foråret i april skal alle tre skonnerter på værft til det årlige værftsophold med efterfølgende syn af Søfartsstyrelsen, som er alles garanti for den optimale sikkerhed om bord.

Der lakeres mange, mange kvadratmeter om bord på master, bomme og dørk i pantry og på banje og saloner. Lilla Dan får her i 2017 en ny skonnert rig og nye vævlinger, og så skal undervantet gåes igennem. Om bord på Halmø bliver de grønne luger slebet helt ned, malet og lakeret op igen, så de står skinnende. På Mira gennemgås dækket og kalfatres, så salon og kahytter holdes tørt. Hen over vinteren er nedgangslugerne blevet renoveret og jollen, der hænger i david’er ude agter er blevet total restaureret.

Skonnerten Mira er på værft i Gilleleje fra den 10.-12. april 2017. Lilla Dan er på værft i Svendborg hos Ring Andersen i hele april og dokning fra den 3.-18. april. Skonnerten Halmø vil være på bedding fra den 10. april også i Svendborg. Her har du mulighed for at se skibene på land og det arbejde, der pågår med slibning og maling af kølen og den del af skroget, der ligger under vandlinien, når skibene er i vandet.

Efter værftsophold i april er alle tre skonnerter klar til den årlige gennemgang med klasseselskab og Søfartsstyrelsen, så vi igen i år kan give en masse mennesker fantastiske sejloplevelser med godkendte sejlskibe.

Nyhedsbrev udsendt 30.1.2017.