Togtbrochure 2016

Vær klar ved tasterne kl. 00.00.00 mandag den 1. februar 2016, hvis du vil sikre dig plads om bord på et af togterne.

Det gælder nemlig om at sikre sig en køje om bord og især Limfjorden Rundt er meget efterspurgt, så der er udsolgt på kort tid! Til RumRegatta og Fyn Rundt oplever vi også at køjerne bliver udsolgt hurtigt. De øvrige togter er beskrevet i Togtbrochuren 2016 og bliver skønne togter til Bornholm og det Sydfynske Øhav. Skonnerten Mira vil bl.a. genopleve sin jomfrurejse, da hun løb af stablen i Fåborg i 1898 og sætte kurs mod Korshavn på Avernakø. Hvem der ikke kunne ønske sig en stjerne sejlads….

Send en mail til info@deforenedesejlskibe.dk når du ved hvilket togt du ønsker at deltage på. Vi skal nok fortælle dig så hurtigt som muligt, som vi kommer igennem bestillingerne, om du er blandt de heldige, der får en køje.

Vi vedligeholder om vinteren

Mens skibene ligger i vinteroplæg arbejdes der under “husene” af teltdug og til foråret i april skal alle tre skonnerter på værft til det årlige værftsophold med efterfølgende syn af Søfartsstyrelsen, som er alles garanti for den optimale sikkerhed om bord.

Der lakeres mange, mange kvadratmeter om bord på master, bomme og dørk i pantry og banje. På Lilla Dan er riggen til stormasten igennem det store vedligehold i år og på Mira bliver sort- og gråvandsystemet udskiftet.

Skonnerten Mira er på værft i Gilleleje fra den 18.-22. april 2016. Lilla Dan er på værft i Svendborg hos Ring Andersen fra den 4.-16. april, hvor også Skonnerten Halmø vil være i april. Her har du mulighed for at se skibene på land og det arbejde, der pågår med slibning, kalfatring og maling af kølen og den del af skroget, der ligger under vandlinien, når skibene er i vandet.

Efter værftsophold i april er alle tre skonnerter klar til den årlige gennemgang med klasseselskab og Søfartsstyrelsen, så vi igen i år kan give en masse mennesker fantastiske sejloplevelser med godkendte sejlskibe.

Nyhedsbrev udsendt 29.1.2016.