Nedriggertid for de historiske skibe

Link til Sejltogter 2014 med beskrivelse af sejltogt til Folkemødet på Bornholm og Togtbrochure 2014 for Lilla Dan’s togter.

Fra mandag den 23. september og frem til fredag den 11. oktober 2013 vil der være fuld aktivitet på Admiral Kaj foran Admiral Hotel og efter den 6. oktober på skibenes vinteropholdsplads.

Tiden er kommet til at de bevaringsværdige sejlskibe Mira, Halmø og Lilla Dan og nyudklækkede matroser fra skoleskibet Georg Stage nyder godt af hinandens eksistens. Skonnerterne får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod en hård vinter, og de just dimitterede søfartselever, får en praktisk erfaring i hvordan man vedligeholder træskibe. Og det er et stort arbejde. De skal slibe og lakere master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.

Masser af knofedt

”Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om, at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde,” fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 11. oktober. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester, eller teambuilding, receptioner og sejlferier.

Så kom forbi på kajen og følg med i arbejdet.

Gratis foredrag
Hvis du er interesseret i at høre mere indgående om, hvad der bliver gjort for skibene hen over vinteren, er du velkommen til at møde op foran landgangsbroen til LILLA DAN kl. 1200, hvor en af skipperne vil fortælle om vinterens arbejde, og du har mulighed for at stille spørgsmål. Med mindre spørgelysten er meget stor, kan skipper skitsere det hele på under 15 minutter, så du kan nå det i din frokostpause!

Mød op ved landgangsbroen til LILLA DAN:
Mandag den 30. september 2013 kl. 1200-1215
Tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 1200-1215.

Vind en sejltur
På det nederste foto sejler Lilla Dan hjem fra Limfjorden Rundt i Kattegat efter Hals Barre.

Hvor mange meter i sekundet sejler Lilla Dan på foto’et ?

1. 12-16 m/s
2. 16-20 m/s
3. 20-24 m/s

Send dit svar til info@deforenedesejlskibe mærket m/s senest den 11. oktober 2013 og vær med i konkurrencen om at deltage i Limfjorden Rundt 2014 for 2 dagsgæster. Blandt de korrekte svar trækker vi lod og vinderen får direkte besked og bliver annonceret i næste Nyhedsbrev.

“Like us” på FaceBook og få hjælp til det korrekte svar 😉

Nyhedsbrev udsendt 24.9.2013.