Klargøring er i gang

Klargøring er i gang

“Det skal gøre ondt før det bliver godt”

Sidste år gennemgik Lilla Dan den helt store renovering, hvor stævnen blev udskiftet og på Mira blev al maling brændt af – men som man siger “Det skal gøre ondt før det bliver godt!”.

På disse to fotos ses det store arbejde både under og efter – i hvert fald den ene side af Mira!

Riggen gåes efter

På Skonnerten Halmø skal riggen gåes efter og rundholter, topstænger og master skal lakeres.

Især skal der kigges på skonnertmasten og om det er i år, der skal investeres i ny fokkestag. Og så skal resten af dækket gåes efter, så hun holder sig tæt og tør.

Det årlige værftsophold
Alle tre skonnerter skal under værftsopholdet gåes efter i kalfatringen i undervandsskroget, fribordet slibes og males.

Igen i år sejler Lilla Dan til Ring Andersens værft, hvor også Halmø tages på land. Mira skal traditionene tro på værft i Gilleleje – i år i dagene fra den 8.-11. april og Lilla Dan i uge 15 og 16.

Men inden da skal alle flader lakeres på Lilla Dan og på Mira er de allerede i gang med at efterse lanterner, lanternekasser og mastefødder.

Efter værftsophold i april er alle tre skonnerter klar til den årlige gennemgang med klasseselskab og Søfartsstyrelsen, så vi igen i år kan give en masse mennesker fantastiske sejloplevelser med godkendte sejlskibe.

Følg os på Facebook

De Forenede Sejlskibe

Skonnerten Lilla Dan

Skonnerten Mira

Vind en T-shirt

Har du lyst til at vinde denne T-shirt med tryk på ryggen, så giv os dit bud. Hvad betyder det maritime udtryk “Luv”?

Vindside.
Luvslidt sejl.
Kanterne på et sejl.

Send en mail til info@deforenedesejlskibe.dk og deltag i lodtrækningen. Sidste frist for deltagelse er tirsdag den 22. januar 2013. Vinderne får direkte besked og bliver annonceret i næste Nyhedsbrev.