Afriggertid 2016

Fra mandag den 3. oktober og frem til fredag den 7. oktober 2016 vil der være fuld aktivitet på Admiralkaj foran Admiral Hotel.

Tiden er kommet til at de bevaringsværdige sejlskibe Mira, Halmø og Lilla Dan og nyudklækkede matroser fra skoleskibet Georg Stage nyder godt af hinandens eksistens. Skonnerterne får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod en hård vinter, og de just dimitterede søfartselever får en praktisk erfaring i, hvordan man vedligeholder træskibe. Og det er et stort arbejde. De skal slibe og lakere master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.

Masser af knofedt

”Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om, at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde,” fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.

Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 7. oktober. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester, eller teambuilding, receptioner og sejlferier.

Det hele foregår på Admiralkaj.

Gavekort til en oplevelse om bord på en historisk skonnert

Står du lige og mangler en gave til en der har ALT og kun mangler oplevelser, så laver vi gerne et gavekort.

Giv en sejlferie på et af vore togter eller en kort sejltur til næste sommer på en af vore Tursejladser. Eller giv en Picnic Sejltur for familie og venner.

Gavekortet kan du også kan lægge under juletræet. Kontakt os…

Nyhedsbrev udsendt den 3.10.2016.