Vi ♥️ glade kunder ⭐⭐⭐⭐⭐ | Ring 30 50 60 90 Kontakt os

GLADE MEDARBEJDERE

6 gode råd til glade medarbejdere

Det er videnskabeligt bevist, at glade medarbejdere er mere effektive. Men hvordan får man tilfredse og velfornøjede medarbejdere? Læs med her, og få seks gode råd til, hvordan du øger arbejdsglæden.

1. Bryd de vante rammer

Det er en god idé at bryde de vante rammer, der er til daglig, hvis du gerne vil styrke arbejdsglæden. Det kan du gøre ved at ændre rammerne for jeres møder, jeres sociale samvær eller generelt det daglige arbejde.

Arbejdsdagen kan hurtigt blive meget ensformig, hvis den fungerer på den samme måde hver dag. I starten er det måske fint, men på sigt bliver det kedeligt og kan til sidst påvirke arbejdsglæden negativt. Det fjerner gejsten og motivationen, hvis det hele er det samme dag efter dag og ender til sidst i knap så engagerede medarbejdere.

At bryde rammerne kan udfordre hjernen på en positiv måde og give et frisk pust. Det kan du gøre ved at gå en tur, når I holder møder, i stedet for at sidde på et kontor. Du kan også finde et helt nyt mødested eller måske give kontoret en opfriskning.

Glæd dine medarbejdere med en Sommerudflugt

2. Tag ud i naturen

Du får glade medarbejdere ved at tage en tur ud i naturen. Naturen har en evne til at skabe ro i en presset hverdag, så det kan være en god idé at tage ud i naturen, hvis du gerne vil fastholde dygtige medarbejdere.

Det kan f.eks. være en picnic-sejltur i København, hvor I starter med en sejltur ud i det blå og slutter af med en skøn picnic i naturen. Det kan også være en vandretur i skoven eller måske en hyggelig sheltertur i det grønne.

Mulighederne er mange, og jeres tur kan vare alt fra nogle timer til flere dage – alt efter hvor mange ressourcer I ønsker at bruge. Et besøg i den frie natur er dog altid god personalepleje, som vil skabe glade medarbejdere. Sådan en tur kan nemlig åbne op for nogle gode snakke og bogstavelig talt give noget luftforandring.

3. Fejr jeres succeser

Skab motiverede medarbejdere ved at fejre jeres succeser. Både store som små. Det kan være, at bundlinjen skal fejres. Eller måske har I nået et nyt mål. Uanset hvad er det vigtigt, at jeres succeser bliver fejret.

Fejringen kan foregå på flere forskellige måder. Det kan f.eks. være med en fredagsøl efter en lang arbejdsuge. Eller fejringen kan være i form af en dag, hvor I serverer lidt ekstra lækkert til frokost eller måske en kage til eftermiddagskaffen.

Hvis det skal være større, kan I fejre det med en fest eller måske en personaleoplevelse, såsom en sommerudflugt eller romsmagning til søs. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men det vil med garanti vække begejstring. En fejring er også med til at ryste folk sammen og skabe et endnu bedre forhold mellem kollegaer.

4. Styrk kommunikationen

Du skal styrke kommunikationen, hvis du gerne vil have glade medarbejdere og mere trivsel blandt de ansatte. Kommunikationen er det, der er med til at binde det hele sammen. Hvis den fejler, påvirker det resten af arbejdspladsen.

Ved at styrke kommunikationen kan du bedre forstå dine medarbejdere, og de kan bedre forstå dig. Du styrker kommunikationen ved at:

  • Kommunikere anerkendende
  • Huske at lytte
  • Undgå at tale hele tiden og afbryde
  • Giv god og konstruktiv feedback
  • Spørge i stedet for at være dømmende på forhånd

Med bedre kommunikation kan du også få svar på spørgsmål som: Hvad skaber arbejdsglæden? Er der noget, der skal forbedres på kontoret? Hvad fungerer godt? Du bør ikke gætte dig til spørgsmålene, men i stedet skal du tage en snak med medarbejderne. På den måde får du mere produktive og glade medarbejdere.

Læs også: Teambuilding i København

5. Bevæg jer

Du får gladere medarbejdere, hvis du husker på, at I skal bevæge jer i løbet af en arbejdsdag. Bevægelse er med til at sætte gang i en masse positive hormoner og signalstoffer i kroppen, som giver et skud energi og glæde.

Læs også om vores teambuilding-øvelser.

Det er derfor vigtigt, at bevægelse bliver prioriteret på arbejdet, selvom det kan tage tid fra andre opgaver. Til gengæld kan det udførte arbejde ende med at blive endnu bedre, fordi det bliver udført af produktive medarbejdere med godt humør.

Der findes mange måder at bevæge sig på arbejdet. Bevægelse kan f.eks. skabes ved at sørge for hæve-sænke-borde, så der er mulighed for at stå op. Det kan også skabes ved at indføre gående møder og planlægge aktive pauser.

6. Lav træningstilbud på arbejdspladsen

Som leder er det en god idé, at du sørger for at lave træningstilbud på arbejdspladsen. Udover bevægelse i løbet af arbejdsdagen er det nemlig også vigtigt, at medarbejderne træner og får pulsen op.

Manglende motion i løbet af en dag er med til at øge risikoen for smerter og sygdom. På mange arbejdspladser ender medarbejderne med at sidde ned i næsten otte timer – kun afbrudt af toiletbesøg og en gåtur til kantinen.

Det kan ingen af os holde til på sigt, så det er vigtigt, at vi også får trænet. Du kan gøre det nemmere for den enkelte ved at lave et lille fitnessrum til medarbejdere, hvor de kan tage hen efter arbejde. Eller du kan sørge for, at der kommer en instruktør ud efter arbejde.

Du kan som leder investere i arbejdsglæde

En god leder skaber glade medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at du som leder tager ansvaret og sørger for, at der bliver skabt de bedst mulige rammer på arbejdet. Det kan nærmest ses som en investering i virksomheden, da glade medarbejdere naturligt også har lyst til at yde mere.

Glæde smitter af på potentielle kunder, og hvis de tydeligt kan mærke, at der er glæde og engagement blandt de ansatte, øger det også deres lyst til at købe virksomhedens produkter eller tjenester. Samtidig øger det deres lyst til at anbefale jer videre til andre, der kunne være potentielle kunder.

Se også: 15 gode citater om arbejdsglæde