Teambuilding

Book teambuilding i København om bord på et af vores flotte sejlskibe

Sæt kursen, hejs sejlene og trim råen. Teambuilding med De Forenede Sejlskibe vil styrke samarbejdet og forbedre kommunikationen. Hver især vil I opdage nye ressourcer hos jer selv og kollegerne.

Selve det at sejle en skonnert – at bringe den i bevægelse – er en autentisk teambuilding øvelse. Ingen kan undværes, og alle må kende nødvendigheden af hinanden. Nøjagtig som i en virksomhed.

Klik og bestil teambuilding hos De Forenede Sejlskibe.

Sejl med erfaren besætning

Når I kommer om bord på et af vores klassiske træskibe, skal I samarbejde om at sætte kurs, hejse sejlene og trimme råen til optimal fremdrift. Det kræver en god koordination af opgaverne. Der skal træffes beslutninger og handles, og der er sjældent tid til at tøve til søs.

På et sejlskib er der øjeblikkelige og synlige konsekvenser af ens handlinger. Det gør det let at reflektere og drage nyttig læring ud af jeres teambuilding forløb.

Og bare rolig, teambuilding hos De Forenede Sejlskibe foregår altid under kyndig instruktion fra en erfaren besætning.

Teambuilding øvelser med kajakker, knob og kabys

En god teambuilding sejlads kræver også en god forplejning. Madlavning i kabyssen kan være en del af jeres sociale teambuilding øvelser. I kan også få mulighed for at binde knob eller springe i vandet fra bovsprydet. Vi har masser af andre gode ideer til teambuilding.

Vi kan eksempelvis tilføje maritime aktiviteter i og på vandet – for eksempel i kajakker eller kano ind langs kysten. Eller hvad med en mand over bord manøvre, hvor det handler om at ”redde liv”?

At sejle om natten og skiftes til at holde vagt er en anderledes teambuilding oplevelse. Det styrker sanserne og jeres forståelse for forskellige kommunikationsformer.

Klik og bestil teambuilding hos De Forenede Sejlskibe.

Eksempler på outdoor teambuilding-forløb

Her er tre forskellige bud på, hvordan en teambuilding-dag på et af vores sejlskibe kan se ud. Vi er fleksible, og ønsker I andre starttidspunkter, rettes tiderne bare til.

5 timers teambuilding

Kl. 11.00
Velkomst, f.eks. med formiddagskaffe og introduktion ved Kaptajn og mandskab.
Kl. 11.30
Afgang fra Tuborg Havn. Dine medarbejdere bliver delt ind i grupper af besætningen, og når vi er vel ude af havnen sættes sejl. I bliver nu trænet i at få skibet til at sejle for vindens kraft alene. En opgave der kræver grundig instruktion og stor indbyrdes forståelse. De næste par timer øver vi os, og I bliver langsomt fortrolige med det store job, det er at håndtere en klassisk skonnert.
Kl. 13.30
Frokost fra kabyssen (skibets køkken)
Kl. 14.00
Pausen er slut, og I kan nu enten prøve at lave en stavvending, eller vi kan se, hvor mange der kan binde et dobbelt halsstik eller i små grupper løse quiz’en. I har også mulighed for at behandle interne problemstillinger.
Kl. 15.30
Velfortjent afrunding med en enkelt fadøl og flere gode historier fra Skipper.
Kl. 16.00
Sejladsen slutter, og vi har fundet frem til f.eks. Skovshoved Havn.

9 timers teambuilding

Kl. 09.00
Velkomst, evt. morgenmad og introduktion ved kaptajn og mandskab.
Kl. 10.00
Afgang fra Kulturhavn Kronborg i Helsingør. Dine kolleger bliver delt ind i grupper af besætningen, og vel ude af havnen sættes sejl. I bliver nu trænet i at få skibet til at sejle for vindens kraft alene. En opgave der kræver grundig instruktion og stor indbyrdes forståelse. De næste par timer øver vi os, og I bliver langsomt fortrolige med det store job, det er at håndtere et klassisk rigget skib.
Kl. 12.30
Frokost, hvor vi evt. kan være nået frem til den svenske ø Hven eller andet hyggeligt sted.
Kl. 13.30
Pausen er slut, og vi vil nu lade jer sejle skonnerten. I sætter sejlene igen, men denne gang med et minimum af hjælp fra besætningen. Gruppearbejdet går ud på på skift at have ansvaret for styringen og håndteringen af sejl og skøder. Udfordringen er nu dels at kommunikere grupperne imellem og dels at formidle den kundskab, I har fra træningen.
Kl. 17.00
Velfortjent pause med kaffe og kage og evt. evaluering af coaching.
Kl. 18.00
Sejladsen slutter, og vi har fundet frem til Admiralkaj v/Admiral Hotel i Kbh.

24 timers teambuilding

Her er et bud på, hvordan et døgn på en af vore skonnerter kan se ud.
Kl. 16.00
Velkomst, samling på dækket og introduktion ved Kaptajn og mandskab.
Kl. 16.30
Afgang fra f.eks. Rungsted Havn i Nordsjælland. Din medarbejderstab bliver delt ind i grupper af besætningen, og vel ude af havnen sættes sejl. I bliver nu trænet i at få skibet til at sejle for vindens kraft alene. En opgave der kræver grundig instruktion og stor indbyrdes forståelse. De næste par timer øver vi os, og for hver vending bliver I fortrolige med det store job, det er at håndtere et klassisk rigget sejlskib.
Kl. 20.00
I spiser en god middag og slapper af sammen, mens I også fordøjer, det I har lært. Vi kan planlægge natsejlads, hvor I går vagter, eller/og når I bliver trætte kan vi finde en sikker havn for resten af natten f.eks. på Flakfortet. Vi kan også gå til Hallands Väderö, hvis vejret tillader det eller Bäckviken på Hven (vi kan naturligvis også gå til en dansk havn på Sjælland, blot er det sjovt at føle sig langt væk hjemmefra). Alternativt kunne vi finde en vig/bugt, hvor vi kunne ankre op i naturen. Andre muligheder kunne være Gilleleje-Anholt eller København-Rødvig v/Stevns Klint.
Kl. 08.00
Morgenmad med hjemmebagt brød.
Kl. 09.00
Øvelser om bord med individuelle udfordringer; eksempelvis udspring fra skibet og fridykning under skonnerten eller ”Mand over bord” øvelse.
Kl. 11.00
Efter en lille genopfrisknings gennemgang vil vi nu lade jer sejle skonnerten. I sætter sejlene igen, men denne gang med et minimum af hjælp fra besætningen. Grupperne får nu på skift ansvaret for styring, navigation og håndteringen af sejl og skøder. Det spændende er dels at kommunikere teams imellem og dels at forvalte den viden, I har fra skolingen. Frokost undervejs, eventuelt sandwich.
Kl. 16.00
I har fået bragt os til København eller Dragør på Amager, og turen slutter.

Udover de aktiviteter, som er beskrevet i programmerne ovenfor, kan vi foreslå andre gode teambuilding lege og udfordringer som evt. kan flettes ind i løbet dagen:

Teambuilding med ekstern konsulent

Ønsker I, at vi skal arbejde med interne problemstillinger på turen, kan vi forberede dette og eventuelt koble ekstern konsulent på disse kurser. Er afsættet nærmere at have en dag, hvor I udvikler jeres samarbejdsrelationer og kommer hinanden nærmere socialt, er vi umiddelbart klædt på til opgaven.

Fakta og tilrettelæggelse af udendørs teambuilding øvelser

Vi har tre skonnerter med plads til 10-16 overnattende voksne gæster på hver – i alt på alle tre er der plads til 38 overnattende. Se mere om de tre skonnerter Lilla Dan, Halmø og Mira. Vi er fleksible og sammensætter jeres teambuilding øvelser i samarbejde med jer. Dermed kan I være sikre på at blive udfordret på lige netop de områder, I ønsker.

Kontakt De Forenede Sejlskibe for yderligere information, priser eller et specielt tilbud.

LÆS OGSÅ vores inspirerende forslag til teambuilding øvelser til søs.