Teambuilding

Teambuilding øvelser om bord på en af vores skonnerter er udendørs aktiviteter, som alle kan være med til og alle vil lære af

I vil styrke samarbejdet og forbedre kommunikationen. Hver især vil I opdage nye ressourcer hos jer selv og kollegerne. Selve det at sejle en skonnert – at bringe den i bevægelse – er autentiske teambuilding øvelser. Ingen kan undværes, og alle må kende nødvendigheden af hinanden. Nøjagtig som i en virksomhed.

Teambuilding øvelser med nyttig læring

Om bord på et traditionelt rigget sejlskib er der øjeblikkelige og synlige konsekvenser af deltagernes handlinger. Det gør det let at reflektere og drage nyttig læring ud af forløbet.

I vil sætte kurs, hejse sejlene og trimme riggen til optimal fremdrift. Det kræver en god koordination af opgaverne. Der skal træffes beslutninger og handles, og der er sjældent tid til at tøve til søs. Alting foregår under kyndig instruktion fra en erfaren besætning.

Teambuilding øvelser med kajakker, knob og kabys

En god sejlads kræver også en god forplejning. Madlavning i kabyssen kan være en del af jeres teambuilding øvelser. I kan også få mulighed for at binde knob eller springe i vandet fra bovsprydet. Vi har masser af andre gode ideer til teambuilding.

Vi kan eksempelvis tilføje maritime aktiviteter i og på vandet – for eksempel i kajakker eller kano ind langs kysten. Eller hvad med en mand over bord manøvre, hvor det handler om at ”redde liv”?

At sejle om natten og skiftes til at holde vagt er en anderledes teambuilding oplevelse. Det styrker sanserne og jeres forståelse for forskellige kommunikationsformer.

Eksempler på outdoor teambuilding-forløb

Her er tre forskellige bud på, hvordan en teambuilding-dag på et af vores sejlskibe kan se ud. Vi er fleksible, og ønsker I andre starttidspunkter, rettes tiderne bare til.

5 timers teambuilding

Kl. 11.00
Velkomst, f.eks. med formiddagskaffe og introduktion ved Kaptajn og mandskab.
Kl. 11.30
Afgang fra Tuborg Havn. Dine medarbejdere bliver delt ind i grupper af besætningen, og når vi er vel ude af havnen sættes sejl. I bliver nu trænet i at få skibet til at sejle for vindens kraft alene. En opgave der kræver grundig instruktion og stor indbyrdes forståelse. De næste par timer øver vi os, og I bliver langsomt fortrolige med det store job, det er at håndtere en klassisk skonnert.
Kl. 13.30
Frokost fra kabyssen (skibets køkken)
Kl. 14.00
Pausen er slut, og I kan nu enten prøve at lave en stavvending, eller vi kan se, hvor mange der kan binde et dobbelt halsstik eller i små grupper løse quiz’en. I har også mulighed for at behandle interne problemstillinger.
Kl. 15.30
Velfortjent afrunding med en enkelt fadøl og flere gode historier fra Skipper.
Kl. 16.00
Sejladsen slutter, og vi har fundet frem til f.eks. Skovshoved Havn.

9 timers teambuilding

Kl. 09.00
Velkomst, evt. morgenmad og introduktion ved kaptajn og mandskab.
Kl. 10.00
Afgang fra Kulturhavn Kronborg i Helsingør. Dine kolleger bliver delt ind i grupper af besætningen, og vel ude af havnen sættes sejl. I bliver nu trænet i at få skibet til at sejle for vindens kraft alene. En opgave der kræver grundig instruktion og stor indbyrdes forståelse. De næste par timer øver vi os, og I bliver langsomt fortrolige med det store job, det er at håndtere et klassisk rigget skib.
Kl. 12.30
Frokost, hvor vi evt. kan være nået frem til den svenske ø Hven eller andet hyggeligt sted.
Kl. 13.30
Pausen er slut, og vi vil nu lade jer sejle skonnerten. I sætter sejlene igen, men denne gang med et minimum af hjælp fra besætningen. Gruppearbejdet går ud på på skift at have ansvaret for styringen og håndteringen af sejl og skøder. Udfordringen er nu dels at kommunikere grupperne imellem og dels at formidle den kundskab, I har fra træningen.
Kl. 17.00
Velfortjent pause med kaffe og kage og evt. evaluering af coaching.
Kl. 18.00
Sejladsen slutter, og vi har fundet frem til Admiralkaj v/Admiral Hotel i Kbh.

24 timers teambuilding

Her er et bud på, hvordan et døgn på en af vore skonnerter kan se ud.
Kl. 16.00
Velkomst, samling på dækket og introduktion ved Kaptajn og mandskab.
Kl. 16.30
Afgang fra f.eks. Rungsted Havn i Nordsjælland. Din medarbejderstab bliver delt ind i grupper af besætningen, og vel ude af havnen sættes sejl. I bliver nu trænet i at få skibet til at sejle for vindens kraft alene. En opgave der kræver grundig instruktion og stor indbyrdes forståelse. De næste par timer øver vi os, og for hver vending bliver I fortrolige med det store job, det er at håndtere et klassisk rigget sejlskib.
Kl. 20.00
I spiser en god middag og slapper af sammen, mens I også fordøjer, det I har lært. Vi kan planlægge natsejlads, hvor I går vagter, eller/og når I bliver trætte kan vi finde en sikker havn for resten af natten f.eks. på Flakfortet. Vi kan også gå til Hallands Väderö, hvis vejret tillader det eller Bäckviken på Hven (vi kan naturligvis også gå til en dansk havn på Sjælland, blot er det sjovt at føle sig langt væk hjemmefra). Alternativt kunne vi finde en vig/bugt, hvor vi kunne ankre op i naturen. Andre muligheder kunne være Gilleleje-Anholt eller København-Rødvig v/Stevns Klint.
Kl. 08.00
Morgenmad med hjemmebagt brød.
Kl. 09.00
Øvelser om bord med individuelle udfordringer; eksempelvis udspring fra skibet og fridykning under skonnerten eller ”Mand over bord” øvelse.
Kl. 11.00
Efter en lille genopfrisknings gennemgang vil vi nu lade jer sejle skonnerten. I sætter sejlene igen, men denne gang med et minimum af hjælp fra besætningen. Grupperne får nu på skift ansvaret for styring, navigation og håndteringen af sejl og skøder. Det spændende er dels at kommunikere teams imellem og dels at forvalte den viden, I har fra skolingen. Frokost undervejs, eventuelt sandwich.
Kl. 16.00
I har fået bragt os til København eller Dragør på Amager, og turen slutter.

Udover de aktiviteter, som er beskrevet i programmerne ovenfor, kan vi foreslå andre gode teambuilding lege og udfordringer som evt. kan flettes ind i løbet dagen:

FORSLAG TIL FLERE TEAMBUILDING ØVELSER:
• Konkurrence
Medarbejderne inddeles i hold, og konkurrencen starter allerede, når holdene skal være med til at sætte sejl. Besætningen holder øje og giver ”hemmelige” points.
• Bind en knude
Matrosen viser en model af en knude, og hvert sjak får udleveret et tov og skal herefter binde knuden imens hele kompagniet skal holde fast i tovet (en sjov øvelse som minder om ”kluddermor”).
• Knobbinding
Hvem kan binde f.eks. et ”Råbåndsknob” eller “Pælestik”.
• Klatre i riggen
En fra hvert team bliver udnævnt til at klatre op i riggen på tid og rappelles ned fra mastetoppen. Dette kræver specialudstyr.
• Lav en stavvending
Hvem er bedst til at sejle mod vinden. Besætningen instruerer. Holdene afprøver.
• Lær at kvejle tov
Hver gang kaptajnen har sagt ”klar vende” skal tovværket kvejles op, så sejlskibet er klar til en ny manøvre. Hvem laver det flotteste kvejl!
• Match Race
Hvis I sejler med to eller flere skibe, kan Match eller Fleet Race arrangeres for hele selskabet.
• Mand over bord
”Mand-over-bord” øvelsen er et lille kursus i sig selv, der kræver tid og skal bestilles på forhånd.
• En Munter Quiz
Den sjove Quiz løses i hold af jeres personale og bedstemanden retter og giver karakterer evt. med præmie til bedste besvarelse.
• Hop i havet
Sommer eller vinterbadning? Medbring gerne badetøj til denne event i Danmarks natur.

Teambuilding med ekstern konsulent

Ønsker I, at vi skal arbejde med interne problemstillinger på turen, kan vi forberede dette og eventuelt koble ekstern konsulent på disse kurser. Er afsættet nærmere at have en dag, hvor I udvikler jeres samarbejdsrelationer og kommer hinanden nærmere socialt, er vi umiddelbart klædt på til opgaven.

Fakta og tilrettelæggelse af udendørs teambuilding øvelser

Vi har tre skonnerter med plads til 10-16 overnattende voksne gæster på hver – i alt på alle tre er der plads til 38 overnattende. Se mere om de tre skonnerter Lilla Dan, Halmø og Mira. Vi er fleksible og sammensætter jeres teambuilding øvelser i samarbejde med jer. Dermed kan I være sikre på at blive udfordret på lige netop de områder, I ønsker.

Kontakt De Forenede Sejlskibe for yderligere information, priser eller et specielt tilbud.