Vi ♥️ glade kunder ⭐⭐⭐⭐⭐ | Ring 30 50 60 90 Kontakt os

AFRIGGERDAG

Afriggerdage 2020

De bevaringsværdige skonnerter Halmø og Lilla Dan får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod en hård vinter med frost og sne, og de unge matroser får en praktisk erfaring i, hvordan man vedligeholder træskibe. Og det er et stort arbejde. De skal slibe og lakere master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.

Kig forbi på kajen mellem kl. 09-15 og nyd synet af de flittige afriggere, som er i gang fra mandag den 28. september til fredag den 2. oktober 2020.

Fluer i riggen

”Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om, at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde,” fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.

Efter nedrigning af den traditionelt riggede sejlskibe ved Admiralkaj bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester, eller teambuilding, receptioner og klimavenlige sejlferier.

LÆS OGSÅ: Firma Sejlture

De unge matroser kommer med en søfartsuddannelse fra enten Skoleskibet Danmark eller Georg Stage. Med nedrigningsarbejdet på Skonnerterne Halmø og Lilla Dan får de udbygget deres praktiske viden med årets gang på en historisk skonnert og erfaring med det praktiske, maritime håndværk.

Skoleskibet DANMARK

Kølen til Skoleskibet DANMARK blev lagt på Nakskov Skibsværft i 1932, og efterfølgende blev skibet rigget færdigt og kunne begynde sin jomfrurejse i 1933. Siden da har skibet fungeret som stats skoleskib for Danmark. Skibet er bygget som 3-mastet fuldrigger, idet denne type rig blev anset som den mest komplekse og mest krævende rig, som også ville kunne holde flest hænder beskæftiget.

DANMARK blev bygget med det ene formål, at uddanne søfolk til den danske handelsflåde. For at blive ubefaren skibsassistent eleverne gennemføre et togt med Skoleskibet DANMARK samt et landbaseret modul på værkstedskole på MARTEC´s faciliteter i Frederikshavn.

Georg Stage

Den første ”Georg Stage” var i 1882 under bygning på det nu lukkede skibsværft B&W i København. Fra sommeren 1882 har skoleskibet været på togt hver sommer og givet unge mennesker den grundlæggende søfartsuddannelse. Det gamle skib sejlede indtil 1934, hvor det blev besluttet at bygge et nyt skoleskib. Den nye ”Georg Stage” blev større, bredere og rummeligere end sin forgænger. Det er det skib, der frem til i dag, har uddannet unge mennesker på et nyt togt hvert eneste år.

Gavekort til en klimavenlig sejltur

Står du lige og mangler en gave til en, der har ALT og kun mangler oplevelser, så laver vi gerne et gavekort.

Giv en sejlferie på en af vore klimavenlige sejlferier eller en kort sejltur til næste sommer på en af vore Tursejladser eller Havnerundfart. Er I en stor gruppe kan en Picnic Sejltur for familie og venner måske også være interessant.

LÆS OGSÅ: Familie Fest

Gavekortet kan gives i fødselsdags- eller jubilæumsgave eller lægges under juletræet. Kontakt os…

Nyhedsbrev udsendt 27.9.2020.